Omgeving camping de Uilenberg Holsloot

Camping en B&B de Uilenberg in Holsloot ligt vlakbij de steden Coevorden en Emmen en is gelegen aan de Hoogeveensche Vaart, van oudsher is de omgeving van de vaart bewoond vanwege de aanwezigheid van het veen en de daarmee gepaard gaande veenwinning. De natuur rond Holsloot is typerend voor de provincie Drenthe; rijk en uitbundig en waterrijk, wat ideaal is voor watersportliefhebbers. Ook de liefhebbers van de vissport komen ruimschoots aan hun trekken nabij camping en B&B de Uilenberg in Holsloot.

Voor de wandelliefhebbers heeft de omgeving van camping de Uilenberg in Holsloot nog een verrassing in petto; het is gelegen aan het Pieterpad, een wandelroute van bijna 500 kilometer, ontstaan uit de wens om ook in Nederland een wandelroute te realiseren die te vergelijken is met lange doorgaande wandelroutes zoals elders in Europa. Omdat ons eigen land relatief niet veel oppervlakte beslaat loopt deze route van noord naar zuid. De naam is ontleend aan het begin in Pieterburen in Noord-Groningen en het eindpunt bij de Sint-Pietersberg in Limburg, vandaar het Pieterpad. De route voert door een breed scala aan verschillende landschappen. Een voorbeeld van een etappe (één van de 26) voert van Coevorden en naar Hardenberg en bedraagt 19 km door prachtige natuurgebieden.

In de nabijheid van camping de Uilenberg zijn diverse attracties, voor jong en oud, goed bereikbaar. Enkele voorbeelden:

  • Noorder Dierenpark in Emmen
  • Van Gogh Museum in Nieuw-Amsterdam
  • Ponypark Slagharen
  • Verkeerspark Assen
  • Openlucht Museum Ellert en Brammert en Schoonoord
  • Kinderspeelparadijs Ballorig in Emmen


Holsloot ligt op steenworp afstand van de gezellige plaatsen Coevorden en Emmen, waar jaarlijks meerdere evenementen in de zomermaanden worden georganiseerd. Zeer bekend zijn de prestigieuze wielerronde de 'Gouden Pijl', de ganzenmarkten in Coevorden en de vlindermarkten in Emmen. In de maanden juli en augustus zijn er diverse zomermarkten in Dalen en in Emmen.

Natuur, Camping, minicamping, wandelen

Camping Holsloot voor alle leeftijden

Al met al biedt camping en B&B de Uilenberg het hele jaar door een prettige ambiance voor de gasten, met alle denkbare voorzieningen voor zowel de kleintjes als de volwassenen en biedt een prima uitvalsbasis in het aantrekkelijke Drenthe voor alle leeftijdsgroepen om de omgeving te verkennen, danwel per voet of langs de talrijke fietsroutes.

Bij terugkomst op de camping voelt u zich weer echt thuis, de camping heeft alle voorzieningen voor minder validen en voor de kinderen een kleine speeltuin met een zandbak, klimtoren, glijbaan, een wip en een trampoline. Ook hebben wij een leuke jeu de boules-baan. Kortom; u zult zich niet vervelen, familie Noordam ziet u graag verschijnen daar waar de uil zich ook prima thuisvoelt!

Reserveer nu direct!